Almgrens salomon.jpgMet natuurijs op komst is het zaak je schaatspullen op orde te brengen. Dat gaat om je schaatsen, maar ook om je schaatskleding en schaatsaccessoires. Waar moet je op letten als er natuurijs komt?

 

Schaatsen slijpen

Als je wekelijks op de kunstijsbaan schaatst zorg je waarschijnlijk dat je schaatsen goed scherp zijn. Maar de gelegenheidsschaatser heeft zijn schaatsen na het laatste natuurijs waarschijnlijk gewoon opgeborgen. Misschien wel dik in het vet hoewel dat tegenwoordig niet meer nodig is. Maar op natuurijs worden je schaatsen bot. Dus maak ik elk geval je schaatsen vetvrij en slijp je schaatsen of laat ze slijpen in een schaatswinkel. Wil je leren hoe je je schaatsen moet slijpen? Kijk dan hier. 

Schaatsen kopen

Heb je geen schaatsen maar wil je ze kopen? Kijk dan vooraf goed waar je op moet letten. Kies je voor klassieke noren, klapschaatsen of zweedse schaatsen? Welke maat moet je hebben? Lees het allemaal in het artikel over schaatsen kopen. 

Schaatskleding

De schaatspakken waar je topschaatsers mee op TV ziet zijn niet warm. Maar er is genoeg warme schaatskleding te koop. Denk aan thermisch ondergoed en een 2e en derde laagje. Liefst ademend zodat je transpiratievocht kwijt raakt. Want van vocht wordt je koud. In de schaatswinkel kunnen ze je goed adviseren.